Ce ar trebui sa stii despre un certificat iso 9001?

Putem observa un real interes pentru certificatul iso 9001 in ultima vreme, mai ales datorita faptului ca exista unele actiuni din partea autoritatilor contractante de a impune unor diverse organizatii sa se certifice conform acestui standard iso 9001. Certificarea aceasta simbolizeaza confirmarea respectarii de catre o anumita organizatie certificata a cerintelor standardului iso 9001.

Mai mult de un milion de organizatii din lumea intreaga sunt certificate conform iso 9001.

Afla care sunt beneficiile majore de care te poti bucura daca alegi un sistem de management si iti vei da seama ca esti pe drumul cel mai bun.

  • Ai dovada obiectiva ca organizatia ta acorda o importanta foarte mare calitatii si ca ea e verificata in mod regulat prin intermediul unei terte parti (independente). Angajamentul acesta creste cu adevarat increderea in organizatia ta!
  • Obtine o eficienta de operare mai mare. Organizatiile care considera faptul ca managementul calitatii e o parte integranta a operatiunilor de afaceri, genereaza de cele mai multe ori o eficienta mult mai mare de operare decat cele care nu o fac.
  • Sistemul acesta de management al calitatii – certificat ISO 9001 asigura structuri, procese, sarcini si responsabilitati clare in intreaga ta organizatie. Acesta creste intr-adevar implicarea personalului tau, ceea ce imbunatateste atmosfera de lucru, reducand presiunea muncii.
  • Poti indentifica si detecta problemele in timp util, ceea ce inseamna ca poti lua rapid masuri pentru a evita aceasi tip de greseli in viitor.
  • Evidentiaza partenerilor, personalului, clientilor dar si tuturor celorlalti faptul ca satisfactia clientilor este in centrul afacerii tale.
  • Un asemenea sistem de management al calitatii – certificat ISO 9001 ofera o imagine pozitiva companiei tale, ridicandu-te la nivelul concurentilor tai si poate chiar la un nivel mult mai inalt!
  • Este in interesul tau comercial, pentru ca din ce in ce mai multi clienti vor ca furnizorii lor sa lucreze in conformitate cu acest sistem de management al calitatii.

Normele acestui standard sunt actualizate foarte des. Ultima revizuire a acestei versiuni a oferi o serie larga de imbunatatiri fata de standardul din trecut. Aceata versiune permite acum o integrare mult mai buna intre standardul ISO 9001 si alte certificate din familia ISO. Noul standard cere interprinderilor sa utilizeze o gandire bazata pe risc pentru a identifica, analiza dar si controla riscurile inerente in orice proces, sistem sau functie. Standardul este mult mai flexibil si necesita putina documentatie, fata de versiunile din trecut.

Obtinerea acestui certificat reprezinta faptul ca firma a ajuns la un grad standard in fiecare proces de gestionare a calitatii operationale dar si a proceselor interne.

Certificarea ISO 9001 iti va ajuta firma sa isi imbunatateasca procesele operationale interne, crescand eficacitatea activitatii si ducand la micsorarea costurilor.

Un proces foarte bine conturat si documentat poate duce la realizarea rezultatelor care duc destul de usor la obtinerea unor caracteristici de inalta calitate, respectand cerintele standardului de calitate ISO.

O firma care isi realizeaza activitatea tinand cont de toate specificatiile standardului ISO 9001, ia in calcul necesitatile pe care consumatorii le au in privinta stabilirii obiectivelor si tintelor de afaceri.

Necesitatea satisfacerii intr-un mod superior cerintelor pe care consumatorii le au este unul din obiectivele firmei care a obtinut certificarea ISO 9001.

Micile afaceri si micile firme pot obtine avantaje semnificative de pe urma obtinerii acestui certificat pentru managementul calitatii, intrucat acesta standarlizeaza felul in care procesele si afacerile lor se deruleaza. Important este sa alegi intotdeuana calitatea superioara a tuturor serviciilor de care doresti sa beneficiezi. Astfel, vei reusi sa ai parte de rezultate foarte bune si sa nu pierzi nimic! Cauta intotdeauna un raport calitate-pret echilibrat si te vei convinge de unul singur!

Lasă un răspuns

Close Menu
100% super oferta
Daca gasiti in alta parte o oferta mai buna, contactati-ne si va garantam o oferta mai buna ! 
CONTACTEAZA-NE
close-link