De ce este bine sa ai un certificat ISO 9001 pentru firma ta?

O firma, pentru a avea functionalitate si pentru a fi bine privita  de concurenta, trebuie sa indeplineasca cateva conditii care o pot clasa la un nivel mai inalt. Trebuie sa ofere servicii de calitate, in timp util si intr-o maniera atractiva pentru client. Imaginatia si inovarea sunt doua elemente de care ai nevoie pentru a-ti ajuta firma sa se dezvolte.

Intrebarea este, cum poti demonstra ca prestezi servicii de calitate si ca merita sa castigi fidelitatea clientilor? Ei bine, aici intervine investitul in imaginea firmei tale si nu numai. Investirea in calitate. Lucru ce iti pot fi asigurate odata cu adoptarea unui certificat ISO 9001, care este un standard global de management al calitatii. Cu ajutorul acestui document tu poti demonstra ca produsele sau serviciile pe care le furnizezi sunt de calitate, poti economisi bani si tu, si clientii, lucru ce ii va atrage de partea ta si firma ta va fi mai bine vazuta. Este solutia tuturor problemelor tale legate de dezvoltarea propriei firme, asa ca nu ezita si incepe demersul necesar pentru obtinerea acestui certificate.

Care sunt beneficiile de care se bucura firma ta odata cu obtinerea unui astfel de certificat ISO 9001?

 • Reduce costurile prin imbunatatirea sistemelor si proceselor;
 • Creste increderea in propriul sistem de management;
 • Se ocupa cu realizarea de produse si servicii care indeplinesc in mod constant necesitatile si asteptarile clientilor;
 • Ajuta la accesibilitatea la piete noi de desfacere prin asigurarea compatibilitatii produselor si serviciilor;
 • Abordeaza procesual activitatile, in scopul cresterii eficientei acestora si indeplinirii cerintelor privind calitatea cerute de reglementarile aplicabile precum si de catre clientii sai;
 • Reduce semnificant costurile calitatii pentru activitatile / serviciile prestate;
 • Castiga increderea clientilor si in final obtine satisfactia clientilor pentru serviciile prestate;
 • Castiga increderea si a autoritatilor in ceea ce priveste respectarea legislatiei aplicabile;
 • Se aliniaza in rand cu cerintele pietei – atat interna, cat si internationala – de demonstrare a existentei sistemului de management al calitatii certificate;
 • Satisface pana si nevoie angajatilor care vor incepe sa petreaca timp placut la locul de munca. In cazul in care fiecare dintre membrii echipei stie ce are de facut si are o fisa a postului clar stabilita, netrebuind sa-si incarce timpul cu activitati ce nu tin de competenta sa, atunci fiecare angajat va fi mai putin stresat in activitate, mai eficient si mai multumit de locul sau de munca;
 • Va creste si competitivitatea. Daca preturile sunt mai bune si costurile sunt optime, automat va creste si competitivitatea. In cazul in care intreaga activitate este bine controlata, calitatea produselor si serviciilor va fi mult imbunatatita, va fi mai performanta si implicit mai competitive;
 • Firma ta se va bucura de un numar redus de auditari. Multe firme recurg frecvent la un audit pentru a vedea ce functioneaza bine si cum pot fi imbunatatite procesele. Insa, daca obtii acest certificat, vei sti foarte clar care sunt pasii pe care ii ai de parcurs pentru a te impiedica cat mai putin in buna desfasurare a activitatii.

 

Cum obtii un astfel de certificate ISO 9001?

Pentru inceput, trebuie sa te informezi despre standardul ISO 9001, asa ca achizitioneaza o copie a standardului ISO 9001:2015 pentru a intelege mai mult cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti.

Urmatorul pas este sa realizezi o analiza a lipsurilor. Ulterior, dupa ce ai studiat foarte atent cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine aceasta certificare, realizeaza o analiza a lipsurilor pentru a vedea unde te situezi si unde mai trebuie sa lucrezi pentru a fi in conformitate cu cerintele standardului.

Apoi incepe sa pregatesti planul de implementare. Acest lucru presupune ca trebuie sa strangi in jurul tau o echipa de oameni care sa se ocupe de respectarea pana la ultimul detaliu a conformitatii cu standardul si atribuie responsabilitati clare tuturor celor implicati.

Dupa aceea trebuie sa pui la dispozitia angajatilor programele de formare ISO 9001. Asa ca adu la cunostinta angajatilor cat mai multe informatii privind standardul si sarcinile lor.

Pasul urmator este sa pregatesti documentatia si sa elaborezi un manual al calitatii.

Apoi, trebuie sa implementezi sistemul de management al calitatii. Cee ace inseamna ca trebuie sa formezi un auditor intern care sa evalueze conformitatea SMC cu cerintele standardului ISO 9001:2015.

Apoi, efectueaza audituri interne. Scopul acestor audituri este de a lua masurile preventive si corective pentru a combate neconformitatile fata de cerintele standardului.

Iar ultimul pas este sa ceri unui organism de certificare ISO 9001 independent sa auditeze SMC implementat si alege un organism de certificare care sa efectueze auditul final de certificare.

 

Asadar, daca ai tinut cont de pasii de mai sus, poti obtine un certificat ISO 9001 pentru firma ta, care are in vedere imbunatatirea semnificativa a calitatii muncii tale.

Lasă un răspuns

Close Menu
100% super oferta
Daca gasiti in alta parte o oferta mai buna, contactati-ne si va garantam o oferta mai buna ! 
CONTACTEAZA-NE
close-link